Väestörekisteri

Väestörekisteritoimisto

Alanya Nûfus Müdürlügü  -  Väestörekisteritoimisto


Väestörekisteri suorittaa tarkastuksia pistokokein osoitteiden paikkansa pitävyydestä.
Tarkastuksia suoritetaan talokohtaisesti tai satunnaisena otantana. Ulkomaalaisten osalta tarkistetaan tiedot oleskeluvan haltijalta onko oleskeluvassa todenmukainen osoite. Mikäli osoitteesi väestörekisterissä on väärin, esim. ovinumeron kohdalta ja asiaa ei korjata 7 päivän sisällä, saattaa saada sakkoa.

Näistä on aina ilmoitettava

  • Jos sinulla on oleskelulupa ja osoitteesi muuttuu, pitää asiasta ilmoittaa Ulkomaalaispoliisille 48 tunnin kuluessa. Vanhoissa sinisissä oleskelulupakirjoissa on tästä muistutus sivulla 23. Sakkoa laiminlyönnistä voidaan määrätä 154 tl.
  • Samoin on ilmoitettava muutokset aviosäädyssä tai työn alkamisesta 15 päivän sisällä. Sakkoa laiminlyönnistä sattaa saada 154 tl.
  • Ilman työlupaa on kiellettyä aloittaa minkäänlaista työntekoa. Laittomasta työskentelystä määrätään 6.163 tl sakkoa ja maahantulokielto jopa 5 vuodeksi.
  • Ulkomaalaispoliisi vaatii aina päivitetyn otteen väestörekisteristä tehdäkseen muutoksen oleskelupaan. Väestörekisterissä sakko on 782 tl jos tietoa ei ole päivitetty.

Kuinka osoitteen muutos ilmoitetaan?

Asioi ensin Alanya Nûfus Müdürlügü toimistossa (väestörekisteri). Infopisteestä saat kaavakkeen, jonka täyttämisessä vahtimestari auttaa. Mukana pitää olla Belediyesistä (kunnantalolta) annettu todistus uudesta osoitteesta. Vuoronumerolla pääset virkailijalle. Osoitteen tallentamisen jälkeen virkailija antaa paperin, missä on uusi osoite. Tarkista, että tiedot ovat oikein.

Paperin kanssa mennään Ulkomaalaispoliisiin mieluimmin samana päivänä (ilmoitus on tehtävä 48 tunnin kuluessa). Ulkomaalaispoliisilla täytetään kaavake osoitteen muutosta varten. Poliisi ottaa oleskeluluvan ja Väestörekisteristä saamasi paperin käsittelyyn osoitteenmuutosta varten. Käsittelyaika on n.10 päivää. Oleskelulupaan (siniseen kirjaan) kirjoitetaan uusi osoite ja vanha mitätöidään leimalla. Oleskelupaan tulee aina leima vanhan osoitteen päälle, ja uusi osoite, joka on voimassa, on leimaamaton.

(Ylläpidon kommentti 14.1.2015: Ei ole tietoa, miten menetellään sitten, kun vanhaa sinistä oleskelulupakirjaa ei enää ole.)

Huomioitavaa

Monissa vanhoissa taloissa ovinumerot ovat saattaneet muuttua. Myös tämä muutos on ilmoitettava Väestörekisteriin ja Ulkomaalaispoliisille. Vuokralla asuvien tulee huomioida, että vuokrasopimuksessa on varmasti virallinen oikea osoite, ennen kuin anoo oleskelulupaa.

Jokaisessa kunnassa on oma toimisto; Alanya Belediye, Oba Belediye, Cikcilli Belediye, Tosmur Belediye, Mahmutlar Belediye, Avsallar Belediye, Konakli Belediye jne.

Väestörekisteritoimisto

Alanya Nûfus Müdürlügü 

Osoite: Sekerhane mahallesi, Alaîye caddesi, 81-1

Sijainti Alaiye-kadulla uudessa talossa. Sinne löytää 25.kadun Turkcellin kulmasta kävelemällä 400 m vuorille päin vievää katua ja kääntymällä sitten risteyksestä noin 100 m vasemmalle.

Kaupungintalo

Alanya Belediyesi

Puh: (0 242) 513 21 11   puh2: (0 242) 513 19 02

Fax: (0 242) 513 05 02

E-mail: albis©alanya.bel.tr
Web: www.alanya.bel.tr
Alanya belediye binası 07400
Güllerpınarı Mahallesi / Merkez / Alanya
Kartalla >>

Ulkomaalaispoliisi

İlçe Emniyet Müdürlüğü  - Alanya Emniyet Müdürlüğü

Puh: (0 242) 155   Puh2: (0 242) 511 23 12

Fax: (0 242) 513 10 06
Web: www.antalya.pol.tr/Alanya-ilce-Emniyet-Mudurlugu
Osoite: Şeyh şamil cadddesi otogar altı
Kızlarpınarı Mahallesi / Merkez / Alanya
Kartta >>

Päivitetty 12.8.2012  (Ylläpito editoinut otsikointia ja asettelua.)