Liikkuminen; taksit, julkinen liikenne

Yleistä

Alanyassa on kahdenlaisia julkisia liikennevälineitä. Numeroidut tietyillä reiteillä liikennöivät bussit (valkoisia), jotka pysähtyvät ainoastaan merkityillä pysäkeillä (D). Virallisesti maksun voi suorittaa vain kaupunkikortilla (Kent Kart), mutta bussit kelpuuttavat myos kahden ja puolen liiran maksun. Dolmus-bussit (linjataksit) liikennöivät tietyillä reiteillä ja ottavat kyytiin kaikki ja missä tahansa, jotka viittoilevat pysähtymisen merkiksi. Hinta on kaupunkialueella kaksi liiraa.

Tavallisia takseja on riittävästi saatavilla. Muutaman kilometrin matka maksaa noin kymmenen liiraa (tietysti taksamittarin mukaan tarkasti). Taksien tilauspainikkeita on keskikaupungilla tiheästi ja taksi tulee yleensä muutamassa minuutissa.

Auton vuokraaminen on kohtalaisen edullista ja esimerkiksi viikon vuokra-aikaan voi yrittää neuvotella alennusta. 

Kaukoliikenne

Kaukoliikenteen linjat lähtevät Otogar -asemalta >>

Antalyan lentoaseman sivulta voit tarkistaa lentosi tiedot
Lähtevät ulkomaan lennot >>
Saapuvat ulkomaan lennot >>
Terminaalien kartat >>

Paikallisbussien aikataulut

linja n:o 10, DIMÇAYI -ALANYA reitti liikennöi puolen tunnin välein, DIMÇAYI klo 6.30-19.00, ALANYA klo 7.00 - 20.00

linja n:o 11A, OBA-ÇARSAMBA-ÇEVRE YOLU-CIKCILLI-DEVLET HASTATANE-CUMA PAZARI. Lähtö: Gazipasa dolmus duragi, 6.30 - 17.30. Liikennöi kerran tunnissa. 

linja 11B, OBA-KARAKOCALI-ÇARSAMBA-CIKCILLI-DEVLET HASTANE-CUMA PAZARI. Lähtö: METRO klo 7.15 - 18.15, Liikennöi kerran tunnissa.

linja 12, OBA-DEGIRMENDERE KADIPINARI, Lähtö: KÖY DURAGI ALANYA alk. klo 6.45 - 19.45 HUOM! katso tarkempi aikataulu, ei liikennöi säännöllisin välein.

Kaupunkibussien reitit

Linjat 1, 2 ja 3 kulkevat aina Kestelin ja Mahmutlarin rajalle asti. 

Kent Kart - elektroninen bussikortti

Korttia myydään muutamassa keskustan marketissa. Kortti maksaa 5 tl ja siihen voi ladata haluamansa määrän liiroja, joilla matka maksetaan. Korttia näytetään lukulaitteelle bussissa ja se vähentää kortilta matkan hinnan. Kortin hankinnassa ei tarvita mitään papereita ja sillä voi maksaa myös kaverinsa matkan. Katso kartasta Tarpeellisia paikkoja.

Alanyassa varsin yleisessä jakelussa olevasta turistikartasta suoraan jäljennettynä seuraavat bussinumerot ja kulkureitit (värit ovat kyseisessä kartassa olevia värejä). Aikataulut löytyvät mm tästä linkistä