Suomi 100 -hanke

Suomen itsenäisyyden satavuotista taivalta juhlitaan tänä vuonna monin tavoin. Myös Alanyassa toimivat suomalaistaustaiset yhdistykset Alsu ja FKD osallistuvat yhdessä Suomi100 -ohjelmaan. Tällä palstalla informoimme yhteisen hankkeemme edistymistä. AFD on alunperin ollut mukana hankehakemuksessa, mutta on irroittautunut hankkeestamme ilmoittamalla kotisivuillaan järjestävänsä oman Suomi 100 -tapahtuman.

Yhdistysten yhteinen hankehakemus on jätetty Suomi Finland 100 -ohjelmaan 24.4.2016 nimellä "Suomalaista kulttuuria ja historiaa Turkissa".

************************

Valtioneuvoston kanslia on hyväksynyt yhdistysten yhteisen hankkeen. Alla lainaus saadusta viestistä.

"Valtioneuvoston kanslia on 28.4.2016 liittänyt hakijan ”Työryhmä: Suomalaista kulttuuria ja historiaa Turkissa” hankkeen Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan.

Valtioneuvoston kanslian ratkaisu perustuu hakemuksessa esitettyyn suunnitelmaan, joka arvioinnin mukaan täyttää Suomi 100 -hankehallituksen asettamat perusedellytykset Suomi 100 -ohjelmalle. Valtioneuvoston kanslia edellyttää hakemuksessa esitetyn suunnitelman toteutumista."

**********************

Avustushakemus on evätty

Valtioneuvoston kanslia on evännyt yhteisen avustushakemuksemme, koska ulkomaisiin hankkeisiin annetaan avustusta lähinnä pohjoismaihin suunniteltuihin tapahtumiin. Kanslia perustelee asiaa myös rajallisella rahamäärällä. Suomi-Seuran puheenjohtaja Jarmo Virmavirta on kommentoinut Suomen Silta-lehdessä asiaa näin: "Hyviäkin ideoita rajoittaa se, että koko projektiin on varattu hävyttömän vähän rahaa. Valtioneuvoston budjetti on 19 miljoonaa, josta merkittävä osa menee hallintokustannuksiin."

***********************

Hankkeen jatkosuunnitelma

AFD on eroamassa työryhmästä ja pitää oman valokuvanäyttelyn. Jatkamme FKD:n kanssa hanketta etsimällä muita rahoittajia.