Suomi 100 -hanke

Suomen itsenäisyyden satavuotista taivalta juhlitaan tänä vuonna monin tavoin. Myös Alanyassa toimivat suomalaistaustaiset yhdistykset Alsu ja FKD osallistuvat yhdessä Suomi100 -ohjelmaan. Tällä palstalla informoimme yhteisen hankkeemme edistymistä. AFD on alunperin ollut mukana hankehakemuksessa, mutta on irroittautunut hankkeestamme ilmoittamalla kotisivuillaan järjestävänsä oman Suomi 100 -tapahtuman.

Yhdistysten yhteinen hankehakemus on jätetty Suomi Finland 100 -ohjelmaan 24.4.2016 nimellä "Suomalaista kulttuuria ja historiaa Turkissa".

************************

Valtioneuvoston kanslia on hyväksynyt yhdistysten yhteisen hankkeen. Alla lainaus saadusta viestistä.

"Valtioneuvoston kanslia on 28.4.2016 liittänyt hakijan ”Työryhmä: Suomalaista kulttuuria ja historiaa Turkissa” hankkeen Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan.

Valtioneuvoston kanslian ratkaisu perustuu hakemuksessa esitettyyn suunnitelmaan, joka arvioinnin mukaan täyttää Suomi 100 -hankehallituksen asettamat perusedellytykset Suomi 100 -ohjelmalle. Valtioneuvoston kanslia edellyttää hakemuksessa esitetyn suunnitelman toteutumista."

28.4.2017

**********************

Avustushakemus on evätty

Valtioneuvoston kanslia on evännyt yhteisen avustushakemuksemme, koska ulkomaisiin hankkeisiin annetaan avustusta lähinnä pohjoismaihin suunniteltuihin tapahtumiin. Kanslia perustelee asiaa myös rajallisella rahamäärällä. Suomi-Seuran puheenjohtaja Jarmo Virmavirta on kommentoinut Suomen Silta-lehdessä asiaa näin: "Hyviäkin ideoita rajoittaa se, että koko projektiin on varattu hävyttömän vähän rahaa. Valtioneuvoston budjetti on 19 miljoonaa, josta merkittävä osa menee hallintokustannuksiin."

28.6.2017

***********************

Hankkeen jatkosuunnitelma

AFD on eroamassa työryhmästä ja pitää oman valokuvanäyttelyn. Jatkamme FKD:n kanssa hanketta etsimällä muita rahoittajia.

***********************

AFD jälleen mukana Suomi 100 -hankkeessa

Syksyn Suomi 100 -hanke on kesän aikana käytyjen neuvottelujen perusteella muuttanut tavoitetaan. Kun avustushakemus sai kielteisen päätöksen Valtioneuvoston kansliasta. hankkeen sisältöä muutettiin niin, että kaikki Alanyassa vaikuttavatr koilme suomalaistaustaista yhdistystä ovat taas yhdessä mukana .

Suunnitelmana on järjestää Suomen satavuotisitsenäisyyspäivän juhla pääosin jäsenien omin voimin. Mukana ovat siis FKD, AFD ja Alsu.

7.10.2017

**********************

Suomalaisten yhteinen itsenäisyyspäivän juhla

Juhlan ohjelma on luettavissa tästä linkistä. Varsinaisen juhlan jälkeen on tanssiaiset.