Vuosi 2017

Ystävänpäivä Sunprime C-Lounge hotellissa  14.2.2017

 

Runsaslukuinen ystäväjoukko oli kokoontunut viettämään ystävän päivää. Iltaa vietettiin runsaan illallallispöydän ja laulu sekä tanssiesityksistä, sekä ystävien seurasta nauttien

Alsulaiset jalkapallo-ottelussa Turkki-Suomi 24.3.2017

 

Bussilastillinen innokkaita jalkapalloilun ystävää matkusti Antalyaan. Meno matkalla pysähdyimme ruokailemaan Manavgatissa.

Sitten siirryimme Antalyan uudelle jalkapallo stadionille. Hieman ennen ottelun alkua, paikalle saapui Presidentti Erdoğan seurueineen. No oli paikalla muitakin. 32000 raivokkaasti omiaan kannustaa turkkilaista. 

Turkki voitti ottelun 2-0, ja he voittivat myös meidän huutosakkimme, mutta oli heitä huomattavasti enemmänkin. Parhaamme kuitenkin teimme.

Ottelun jälkeen palasimme takaisin Alanyaan, ja silloin oltiin siirrytty seuraavan vuorokauden puolelle, ja väsyneet jalkapallo turistit pääsivät koteihinsa ansaitulle levolle.

Suuri kiitos kaikille mukana olleille.

***********************

Kuva on kaappaus Ylen lähetyksestä

Hyvää Joulua ja vuotta 2017!

 

Jouluaaton päivällistä vietettiin ravintola Green  Housessa

 

Kiitos Meemulle tilaisuuden järjestämisestä. Tosi upeaa! Green House on kolme viikkoa talvilomalla ja avaa jälleen 17.1.2018

*****************

Tällaiselta näyttää maalaismaisema Suomessa vuoden lyhimpänä päivänä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön tervehdys ulkosuomalaisille

Tervehdys on luettavissa tästä linkistä.

*************************

Joulumyyjäisten tuotto lahjoitettiin Alanyan kaupungille

Vuoden 2017 joulumyyjäisiin, Noel Pazariin, oli myytäviä tuotteita valmistaneet Fin Kültür Dernegin ja Alsun puolesta muutamat ahkerat jäsenet. Myytävää syntyi yllin kyllin ja tulos 3.555 liiraa, oli sen mukainen.

Alsun hallitus teki päätöksen lahjoittaa Alanyan kaupungille myyjäistuottojen lisäksi itsenäisyyspäiväjuhlan tuoton, 1.130 liiraa. Lahjoitetut rahat, yhteensä 4.685 liiraa, Alanyan kaupunki tulee käyttämään harkintansa mukaiseen hyväntekeväisyyteen.

Tulos on todella hieno! Vielä kerran kiitos kaikille, jotka teitte työtä tämän hyvän tuloksen saavuttamiseksi.

*************************

Kuvassa vasemmalta Alsun puheenjohtaja Erik Müller, Alanyan ulkomaalaiskomission sihteeri Nimet Bolat, Alsun varapuheenjohtaja Sirpa Määttä ja Fin Kültür Dernegin sihteeri Tiia Özgül.

Joulumarkkinat 10.12.2017 oli menestys

Myyntiteltallamme kävivät Alanyassa vierailulla ollut Suomen suurlähettiläs Päivi Kairamo Ankarasta ja kunniakonsuli Kuddusi Müftüoglu kuten myös kaupunginjohtaja Adem Murat Yücel ja Alanyan ulkomaalaiskomission puheenjohtaja Abdullah Karaoglu.

Alanyan kulttuuriyhdistyksen (FKD) ja Alsun yhteisellä myyntiteltalla oli vilskettä. Myynnissä olleet tuotteet, mm. neuleet, leivonnaiset, lohivoileivät ja glögi tekivät hyvin kauppansa ja kaikki myyntituotot tullaan antamaan Alanyan kaupungille hyväntekeväisyyteen kuten aikaisempinakin vuosina. Nähtäväksi jää pääsemmekö tänä vuonna, kuten viime vuonna, selvästi suurimmaksi tuottojen antajaksi. Se selviää sitten, kun monet muutkin maat, mm. Ruotsi, Englanti, Saksa ja Venäjä ovat tuottonsa kaupungille tilittäneet. Noin kello kahdeksaantoista mennessä myytävät olivat lopuillaan ja osasto suljettiin.

Muutama viikko sitten Suomesta saapunut joulupukki ilahdutti pienen talonsa edessä sekä isoja että pieniä markkinoille tulleita.

Ennakkoon toivottiin aurinkoista säätä. Aurinkoa ei juurikaan näkynyt paksun pilvimassan takaa, mutta sen sijaan iloiset ja hyväntuuliset markkinavieraat ilahduttivat niin järjestäjiä kuin markkinatunnelmaakin. Markkinoilla oli runsaasti eri kansallisuuksia edustaneita ihmisiä.

10.12.2017 ap

**************************

Yleisnäkymä suomalaisten osastosta
Abdullah Karaoglu tervehtii suurlähettiläs Päivi Kairamoa
Suurlähettiläs ja kunniakonsuli pukin pakeilla